Livstidsdömd begär resning

Nyheter Hans advokat, Kerstin Koorti, bekräftar att en resningsansökan snart är klar.
Publicerad 21 januari 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

Hans advokat, Kerstin Koorti, bekräftar att en resningsansökan snart är klar. Mannen dömdes för mord tillsammans med en nu 58-årig man, som också fick livstid. För snart två år sedan framträdde den äldre av dem i en tidningsintervju och tog ensam på sig det dödande skottet. "Den andre är helt oskyldig", bedyrade 58-åringen då. Men ett sådant erkännande är inte nog för att få resning.

Koorti säger till TT att även andra omständigheter kommer att åberopas. -Det finns nya uppgifter, säger hon, men vill ännu inte gå in på detaljer. Mordet på en 49-årig man i Hjärnarp en sen januarikväll 2005 blev mycket uppmärksammat. Motivet var svartsjuka. Hjärnarpsbon sköts ner utanför sitt garage. Tingsrätten i Helsingborg kunde inte klargöra vem av de åtalade som gjort vad och dömde därför ingen för mord. Den äldre åtalade fick fyra års fängelse för bland annat grov misshandel, 35-åringen 18 månader. Hovrätten gjorde en helt annan bedömning. Enligt domstolen var båda på plats i Hjärnarp vid mordet, som de begick tillsammans och i samförstånd. Rätten fann också "försvårande omständigheter" som motiverade livstidsstraff.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.