Osby IK mister stark center

Sport Redan förra säsongen spelade Rolandsson, 21, i Osby IK och gjorde 20 poäng (13+7) på 25 seriematcher.
Sport • Publicerad 21 januari 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Robin Rolandsson. Foto: Stefan Sandström
Robin Rolandsson. Foto: Stefan Sandström

Redan förra säsongen spelade Rolandsson, 21, i Osby IK och gjorde 20 poäng (13+7) på 25 seriematcher. I år blev det 18 matcher innan Olofströmscoachen Jari Laakkonen kallade hem honom för gott till spel i fortsättningsettan. I söndags slog Rolandsson till ordentligt när Blekingelaget mötte Gislaved och vann med hela 11–1. Fyra poäng (1+3), plus övertygande spel, fick Laakkonen att tro på Rolandsson säsongen ut. – Det gick ganska bra mot Gislaved och det känns förstås som en spännande vårsäsong väntar, säger Robin Rolandsson som är bosatt i Olofström och helt hockeyfostrad i den klubben. För Osby kom förstås inte vakansen helt lägligt eftersom man verkar vara regionens hopp när det gäller att klara en play off-plats mot ettan. – Nej, det är klart, men vi får anpassa oss, menar Stephen Higgins som hoppas kunna ersätta Rolandsson på två sätt. – Dels har vi ett par duktiga juniorer, Oskar Johansson, 18 och Christoffer Ljungdahl, 17 som vi kommer att använda en del i A-laget och dels tror vi att det kan bli någon spelare över i Olofström när nu Rolandsson ansluter där. Däremot blir det inget med backen Pontus Brobäck från Visby-Roma som Higgins hade hoppats på. – Nej, men Eskilsson är redan tillbaka så det ser ljusare ut på den sidan, förklarar Osbycoachen.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.