Så här tycker deltagarna:

Hässleholm Andreas Malm, fritidsledare i Vittsjö: – Jag har stor behållning av träffarna.
Hässleholm • Publicerad 21 januari 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

Andreas Malm, fritidsledare i Vittsjö: – Jag har stor behållning av träffarna. Förra gången fick vi information från trygghetsvärdarna, från polisen och från socialförvaltningen. Det är bra att alla som arbetar med ungdomar kan träffas och att få veta vad andra gör. Det ger också en trygghet, jag har själv deltagit i fältarbete i samband med till exempel lussevakor och då har jag känt igen andra som arbetar med samma sak, ifrån de här träffarna. Samtidigt får de unga veta att de vuxna samarbetar, vilket också är viktigt. Dessutom ger träffarna kunskap, i det här fallet föreläsningen. Agneta Dentback, arbetar med ungdomar inom Finja pastorat: – Jag har fått många nya kontakter här. Det är många gånger jag har behov av kontakt med andra som arbetar med unga och det är lättare när man har ett ansikte. Kjell Jacobsson, nattvandrare, Hässleholm: – Jag har varit med här tidigare och det är ett bra sätt att få kontakt med olika befattningshavare. Vi anmäler i och för sig inte till socialen när vi tar hand om fulla ungdomar, vi vill att de ska känna sig trygga hos oss. Men vid svåra fall får fältare gripa in. Elisabeth Lundquist, biträdande närpolischef: – Jättebra att olika aktörer samverkar. Vi har mycket utbyte med bland andra fältassistenter och skolkuratorer. Vid de här träffarna kan vi få se nya ansikten.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.