Sångsugna samlades i salen

Markaryd 180 sjungande och lyssnande kom för att vara med, och ordförandena i de kommunens samlade PRO-föreningar utlovar att det skall arrangeras fler sångträffar av detta slag.
Publicerad 21 januari 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Hela salen i Folkets Hus fylldes med sångsugna på måndagen. FOTO: SÖREN JOHANSSON
Hela salen i Folkets Hus fylldes med sångsugna på måndagen. FOTO: SÖREN JOHANSSON

180 sjungande och lyssnande kom för att vara med, och ordförandena i de kommunens samlade PRO-föreningar utlovar att det skall arrangeras fler sångträffar av detta slag. Karl-Ingmar Jonasson och Jarl Holmkvist var inte bara musikledande vid träffen, de stod också för underhållningen som gjorde att de villiga sångarna kunde hämta andan. Och de ledde sin stora församling med den sortens sånger som knappt behöver tryckt text – "En gång jag seglar i hamn", var en sådan sång, liksom det mesta av repertoaren av de glada musikanterna. Arrangörerna blev närmast överraskade av det stora intresset och stora tillströmningen. Trots bra tillgång på parkeringsplatser runt Folkets Hus fick några promenera långt, och de utsatta platserna fick utökas med en hel del extrainsatta stolar och bord. Och tillbaka kommer säkert tillfället för dem som missade det första.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.