Segertåget fortsätter

Sport Hallby nästa är ord som fungerar som explosionsartad tändvätska för Kenneth Anderssons adepter.
Sport • Publicerad 21 januari 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Daniel Milakovic klev in mellan stolparna och signerade en kanoninsats. Foto: Stefan Sandström
Daniel Milakovic klev in mellan stolparna och signerade en kanoninsats. Foto: Stefan Sandström

Hallby nästa är ord som fungerar som explosionsartad tändvätska för Kenneth Anderssons adepter. Det var mot Hallby den så försmädliga förlusten kom. På lördag åker IFK Kristianstad till Jönköping för "retur" mot Ola Olssons gäng. –Vi har redan börjat ladda. I den matchen var det första, och enda, gången vi inte har haft den hetaste viljan. Och det ska vi i alla fall inte förlora på den här gången. Fast sen gäller det att hålla det på rätt nivå, säger Kenneth Andersson. Om vi ska återgå till gårdagens match i Heidhallen så utmynnade den i en ren transportsträcka. Men inledningsvis slarvade IFK Kristianstad. –Vi brände flera frilägen och efter tio minuter var det helt jämnt, 5–5, säger IFK-tränaren. Försvarsspelet var högkaratigt under hela matchen och Daniel Milakovic var strålande mellan stolparna. Alexander Arvidsson fick chansen som högersexa när Gustav Ekdahl fick ont i axeln. Och som han spelade. Arvidsson satte tre bollar, levererade inspel till linjen och sprang hem och bröt Heids kontringar. –"Mille" och "Alex" var helt outstanding idag, konstaterar Kenneth Andersson. I första halvlek höll Heids målvakt Fredrik Östling kvar sitt lag i matchen. Men så klev Pär Möllerberg fram och visade vägen och i halvtid hade IFK dragit ifrån till en 14–9-ledning. I andra halvlek fortsatte gästerna att utöka. Som mest var ledningen uppe i tio bollar. Kenneth Andersson trakterar visserligen inget självspelande piano men just nu är IFK Kristianstad oerhört svårslaget i allsvenskan. –Långa bortamatcher mitt i veckan är inte lätta. Det är starkt att vinna sådana här matcher också, fastslår IFK-tränaren.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.