Annons

Stor konsert med ukrainska sångare

Nyheter – Vi vill visa vart pengarna från Osby tagit vägen och vad vi gjort för pengarna.
Publicerad 21 januari 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Vasyl Chepelyuk och Mykhailo Lazuka har tidigare besökt Osby. Nu återkommer de för att ge en konsert tillsammans med Vsevolod Lazuka och Tetyana Chepelyuk. Arkivbild: BJÖRN CEDERLUND
Vasyl Chepelyuk och Mykhailo Lazuka har tidigare besökt Osby. Nu återkommer de för att ge en konsert tillsammans med Vsevolod Lazuka och Tetyana Chepelyuk. Arkivbild: BJÖRN CEDERLUND

– Vi vill visa vart pengarna från Osby tagit vägen och vad vi gjort för pengarna. Det är viktigt att människorna i Osby får bevis på att hjälpen kommer fram, säger Bo Wallenberg, missionschef för Skandinaviska Barnmissionen. – Det har varit en helt fantastisk julsatsning och vi har kunnat utöka vårt arbete, tack vare alla de generösa gåvor vi fått, tillägger han. Bo Wallenberg kommer att vara mötesledare och visa ett bildspel från utdelningen av matpaket och julklappar, medan Ludmilla Loniuk, missionsledare i Ukraina, kommer att tala. Det blir också en konsert med de mycket kända sångarna Mykhailo Lazuka och Vasyl Chepelyuk, som tidigare gästat Osby. Med sig har de Mykhailos son, dragspelaren Vsevolod Lazuka, och Vasyls fru, sångerskan Tetyana Chepelyuk. – Mykhailo och Vasyl är två av Ukrainas främsta sångare, och de håller världsklass. De är båda väldigt upptagna, så det är en stor ära att de kommer. När jag var nere i Ukraina fick jag ett samtal från chefen på stadsteatern som vädjade till mig att inte ta med dem till Sverige eftersom de skulle medverka i en stor musikgala. Men Mykhailo och Vasyl valde att komma till Osby, som tack för allt ni gjort i Osby, berättar Bo Wallenberg. Ukrainakvällen hålls i Pingstkyrkan på söndag klockan 17.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons