Carola funderade på självmord

Kultur och Nöje - Det var den svåraste perioden i mitt liv.
Publicerad 22 januari 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Carola. Foto: Scanpix
Carola. Foto: Scanpix

- Det var den svåraste perioden i mitt liv. Jag funderade till och med på att ta livet av mig, säger Carola i en utlämnande intervju i magasinet Filter. 2008 var ännu ett motgångarnas år för sångerskan. Först kritiken efter floppen tillsammans med Andreas Johnson i Melodifestivalen, sedan pressen under rättegången mot Tito Beltran där Carola var ett centralt vittne. Dessutom behövde hon livvaktsskydd under Melodifestivalen och i samma veva blev hon kallad "korkad" i radio, skriver Filter. Allt detta blev för mycket för sångerskan som hade sett fram emot att bli firad efter 25 år som artist. Men 2009 ser Carola Häggkvist förväntansfullt på. Hon vill ha grönt ljus från Gud, göra den där genuina och personliga popplattan som "Runaway" aldrig blev, med succé och musikalisk revansch.

Maria ZandihnSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.