Annons

Heta australiensare besegrade Tobias & co

Hässleholm Det är fjärde året i rad som australierna kommer till volleybollens riksträningscentrum i Falköping.
Hässleholm • Publicerad 22 januari 2009 • Uppdaterad 14 december 2021

Det är fjärde året i rad som australierna kommer till volleybollens riksträningscentrum i Falköping. Fast sluttampen på resan från Australien blev fylld med dramatik. På vägen till Falköping från flyget på Landvetter, så fattade spelarbussen eld och den fick hastigt evakueras All utrustning brann då upp i vägkanten mitt framför ögonen på ett skakat australiskt landslag. Men ändå samlade sig de hårdhudade australiensarna efter branden, och vann i onsdags med 3-0 i set, 25-21, 27-25, 25-18, mot Tobias Persson & Co i Frejahallen i Falköping –Det är ett mycket storvuxet lag som vi möter, där förstasexan är över två meter i medellängd. Det är oerhört nyttigt för oss att spela mot ett lag i den storleken, säger förbundscoachen Göran Persson. 18-årige Tobias Persson tränar och pluggar i tredje årskursen på gymnasiet i Falköping. Han mäter 192 centimeter i strumplästen, och tränade med elitserielaget Örkelljunga VK under mellandagarna. ÖVK är ett av flera lag som följer hans framsteg. Tobias Persson har för övrigt riktigt intensiva volleybolldagar just nu. Hans lag, RIG Falköping, har kvalificerat sig till allsvenskan, och spelar två matcher per helg. På fredag har de svenska juniorerna chansen att få revansch mot Australien. I den blågula truppen finns även Örkelljunga-talangen Sebastian West Helgesson med. Australiens välväxta juniorer möter även elitserieklubben Linköpings VC under sin korta Sverigevistelse. Den assisterande förbundskaptenen för laget från "down under" är Andrew Strugnell, som till vardags är tränare just i LVC. Linköping har dessutom fyra "aussies" i laget.

Ola AxelssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons