Annons

Ingen Oscarsnominering till Troell

Kultur och Nöje På torsdagseftermiddagen presenterades alla nomineringar till årets Oscarsgala.
Publicerad 22 januari 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Jan Troell. Foto: Scanpix
Jan Troell. Foto: Scanpix

På torsdagseftermiddagen presenterades alla nomineringar till årets Oscarsgala. Sveriges egen Jan Troell hade kunnat få en nominering i kategorin "Årets utländska film", då han var en av de nio förhandsnominerade. Tyvärr blir det ingen Oscar för Troell. Istället var det filmerna "The Baader Meinhof Complex" (Tyskland), "Mellan väggarna" (Frankrike), "Revanche" (Österrike), "Departures" (Japan) och "Waltz with Bashir" (Israel) som knep de fem riktiga nomineringarna. Oscarsgalan äger rum den 22 februari.

Maria ZandihnSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons