Q får inte behålla namnet

Personligt Föräldrarna som vill ge sin son namnet Q säger att han har fått heta så ända sedan han föddes.
Personligt • Publicerad 22 januari 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Föräldrarna som vill ge sin son namnet Q säger att han har fått heta så ända sedan han föddes. De fick nej till namnet i länsrätten och överklagade till kammarrätten, skriver Länstidningen. Men även kammarrätten avvisar det med motiveringen att Q är en bokstav som typiskt sett inte utgör ett förnamn. Kammarrätten hänvisar också till praxis där det framgår att enskilda bokstäver inte kan betraktas som lämpliga namn då de inte uppfattas som namn. Språkliga och namnvårdande instanser anser också att det är olämpligt med förnamn som endast består av enstaka bokstäver, konstaterar rätten.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.