Perstorp Gymnasium i topp i landet

Nyheter Det är Sveriges kommuner och landsting som gjort denna nya mätning.
Publicerad 23 januari 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

Det är Sveriges kommuner och landsting som gjort denna nya mätning. – Det är naturligtvis fantastiskt roligt och eleverna är stolta över placeringen. Men hur Sveriges kommuner och landsting kommit fram till detta resultat och vilken mätmetod man använt vet jag inte, säger skolans rektor Lennart Eklund. Det handlar om en ny databas där landets kommuner kan jämföra utbildningsresultat i de skolor man själv driver och i andra skolor där kommunens elever får sin gymnasieutbildning. – Att jämföra sina resultat med andra manar både till analys och sporrar till förbättringar. Den nya databasen är en utveckling av våra öppna jämförelser, konstaterar Håkan Sörman vd på Sveriges kommuner och landsting. De resultat som presenteras är alltså genomströmning inom tre år, genomsnittlig betygspoäng och behöriga till universitet och högskola. Det är Perstorp AB som driver Perstorp gymnasium.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.