Resebidrag kan införas för studier på högskola

Nyheter – Kommunen går miste om betydande intäkter i form av statliga bidrag på grund av att studerande skriver sig på utbildningsorten.
Publicerad 23 januari 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

– Kommunen går miste om betydande intäkter i form av statliga bidrag på grund av att studerande skriver sig på utbildningsorten. – Om ungdomarna i stället bor kvar och pendlar till studierna ger det en vinst som många gånger uppväger kostnaden för resorna. Han gissar att 20-25 elever skulle utnyttja möjligheten under en treårsperiod vilket skulle ge ett tillskott i kommunkassan på cirka en miljon kronor. – Markaryds kommun har infört resebidrag och det fungerar bra, säger Ingmar Bernthsson. Motionen går nu vidare till kommunfullmäktige.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.