Vinslövs HK överlägset

Sport Gästerna ledde faktiskt vid ställningen 7–8 en bit in på första halvlek, men då trampade VHK gasen i botten.
Sport • Publicerad 23 januari 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
var kvällens store målskytt med nio fullträffar. Foto: Jörgen Alström
var kvällens store målskytt med nio fullträffar. Foto: Jörgen Alström

Gästerna ledde faktiskt vid ställningen 7–8 en bit in på första halvlek, men då trampade VHK gasen i botten. 7–8 blev 14–8 och sen var det aldrig spännande. – De var sårbara när vi fick kontringar, så vi försökte trycka och göra enkla mål. Och det var det som hände när vi ryckte, säger VHK-tränaren Uffe Larsson. I paus var ställningen 17–11 och hemmalaget fortsatte på den inslagna vägen i inledningen av andra halvlek. Som mest ledde Vinslöv med 14 bollar, men sista kvarten blev lite hafsig och gästerna kunde snygga till siffrorna en aning. – I 45 minuter är det riktigt bra och det är det vi ska fokusera på och ta med oss, säger Uffe Larsson. Ystapågarna kom ingenstans mot Vinslövs 6–0-försvar. Ofta var gästernas enda möjlighet till avslut hopplösa skott från långt håll och då stod Ulf Nordqvist i VHK-målet i vägen. Framåt fick VHK klara sig utan sjuke storskytten Christopher Björklund, men det gick bra ändå. Christoffer Olsson klev fram och gjorde nio mål, vilket var bäst i Vinslöv. – Nyttigt för oss att spela utan Björklund och se att vi klarar det, säger Larsson. När Björklund är med blir han säkert som amen i kyrkan punktmarkerad och Vinslöv får spela fem mot fem. – Nu fick vi spela lite "vanlig" handboll sex mot sex och det var nog bra för killarna, menar VHK-tränaren. Per Muhr var tillbaka efter sitt handbrott och spelade på kanten, eftersom Andreas Svensson var sjuk. Tre mål gjorde Muhr. – Det är bra virke i Muhr. Lite lagom för honom att börja på kanten, säger Uffe Larsson. Martin Karlsson styrde spelet både framåt och bakåt och Uffe Larsson delade även ut ett extra plus till kantspelaren Erik Gannby. Vinslövs HK passade igår på att gratulera BK Ore. Brottarna i Vinslöv tilldelades ju som bekant den prestigefyllda Norra Skåne-pokalen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.