Federer illa ute mot Berdych

Sport Den stora tennispubliken i Melbourne trodde inte sina ögon när Federer låg under med 0—2 i set.
Sport • Publicerad 25 januari 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
hade problem med tjecken Berdych. Foto: Scanpix
hade problem med tjecken Berdych. Foto: Scanpix

Den stora tennispubliken i Melbourne trodde inte sina ögon när Federer låg under med 0—2 i set. Visserligen tillhör motståndaren Berdych världstoppen men Federer har inte missat kvartsfinalen i en Grand slam-turnering sedan Franska öppna för fem år sedan. Tjecken Berdych såg ut att ha ett klart grepp om matchen men i det tredje setets sjunde game vände allt. Vid ställningen 3—3 i game gjorde tjecken tre hårresande misstag och tillät Federer att bryta serven. Från och med då handlade det bara om Federer som vann de sista seten med 6—4, 6—4, 6—2. - Jag gillar verkligen såna här matcher eftersom det inte händer så ofta. Jag har kanske spelat fem eller sex i min karriär, säger Federer. Schweizaren är nu ute efter att tangera Pete Sampras rekord på 14 singeltitlar i Grand slam-sammanhang, Federer står på tretton. Nästa hinder på vägen mot den fjortonde titeln är den 20-årige argentinaren Juan Martin del Potro som vann sin åttondelsfinal mot kroaten Marin Cilic med 3—1 i set. Efter segern var den unge del Potro rejält uppspelt: - Det är klart att jag är glad. Det är första gången jag är i kvartsfinal här i Australien och nu vill jag nå semi. För att nå dit kan del Potro kanske ta till sig rådet han fick av Berdych efter matchen: - För att slå Federer i en Grand slam tror jag att man måste vinna i tre raka set. Om man låter honom vinna ett eller två blir han bara starkare och starkare.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.