Finlands fjärde raka brons

Sport - Mitt kontrakt har gått ut, vi får se hur det blir.
Sport • Publicerad 25 januari 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
följd av Kazakstans Yuriy Loginov
följd av Kazakstans Yuriy Loginov

- Mitt kontrakt har gått ut, vi får se hur det blir. Vi ska ta ett snack om det nu efter VM. Det beror lite på hur VM-upplägget blir i framtiden också, jag har ingen lust att åka till Sibirien direkt, säger Persson, till vardags sportchef i Bollnäs. Bronsmatchen mot Kazakstan slutade 7—5, efter ha varit betydligt jämnare än man kunnat tro på förhand. En kvart före slutet stod det 5—5, men tack vare två snygga mål av Antti Ekman och Samuli Niskanen ordnades bronspengen - Det är en jäkla skillnad att få brons mot att komma fyra. Vi missade medalj i Kazan 2005 men då hade vi ju knappt ett lag att ställa på isen på grund av alla sjukdomar. Men annars har vi alltid vunnit bronsmatchen, sade Persson. I och med VM 2009 gjorde veteranen Samuli Niskanen sin sista landskamp, och även Mika Mutakainen kan ha gjort sin sista VM-turnering. Vitryssland vann kvalmatchen mot USA, vilket gör att de är kvar i A-gruppen — om nu inte det internationella förbundet verkligen genomför ändringen av spelupplägget vilket skulle innebära fortsatt spel i B-gruppen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.