Fortsatta störningar i buss- och tågtrafik

Hässleholm Banverket gick på lördagen ut med ett pressmeddelande om att tågtrafiken i södra Sverige i huvudsak skulle ersättas med bussar klockan 00.
Hässleholm • Publicerad 25 januari 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

Banverket gick på lördagen ut med ett pressmeddelande om att tågtrafiken i södra Sverige i huvudsak skulle ersättas med bussar klockan 00.45-08.45 natten till söndagen. Någon sådan information fanns dock inte vid stationen i Vinslöv. Anledningen till att tågen ställdes in var underhållsarbeten i driftledningscentralen i Malmö som följd av det stora driftsstoppet på tosdagskvällen. Även något tåg som skulle gå före 00.45 var inställt. Tre ungdomar som skulle åka klockan tolv från Vinslöv till Hässleholm blev strandsatta i nära två timmar. – Vi träffade dem när vi kom för att ta tåget som vi trodde gick klockan ett, berättar Ronny Ebbesson som varit i Vinslöv tillsammans med sin fru. Högtalarna meddelade att båda tågen skulle ersättas med bussar. Men inga bussar kom och till slut tröttnade Ebbessons på att vänta och beställde en taxi. Klockan 01.50 åkte alla fem med taxin till Hässleholm. – När vi skulle åka med taxin kom en buss som egentligen inte skulle till Hässleholm och erbjöd oss att åka men då tog vi taxin eftersom den redan var beställd, berättar Ronny Ebbesson som konstaterar att ersättningstrafiken inte fungerade särskilt bra. På Skånetrafikens verksamhetsjour säger Karin Borgman Emse att det inte finns några rapporter om störningar i trafiken på lördagskvällen eller natten till söndagen, förutom att en buss mellan Helsingborg och Lund uteblev. – Vi får undersöka det här närmare under måndagen, säger hon. Hon uppmanar resenärer som drabbats av förseningar eller uteblivna bussar att snarast ansöka om resegaranti hos Skånetrafiken. – Då kommer problemen med i vår statistik. Det är viktigt att vi får in all information för att vi ska kunna bli bättre. På söndagsmorgonen rullade tågen som vanligt igen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.