HKK förlorade jämn match

Hässleholm - Vi försöker, men slarvar för mycket i mittzon under de två första perioderna och vi drar vi på oss för många utvisningar, sammanfattar HHK-tränaren Stellan Rooth sitt lags insats efter matchen.
Hässleholm • Publicerad 25 januari 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
förlorade hemma mot Jonstorp. Foto: Patric Berg
förlorade hemma mot Jonstorp. Foto: Patric Berg

- Vi försöker, men slarvar för mycket i mittzon under de två första perioderna och vi drar vi på oss för många utvisningar, sammanfattar HHK-tränaren Stellan Rooth sitt lags insats efter matchen. Gästerna tog ledningen i power play efter 13.42 in i första perioden genom Göran Hall som enkelt kunde placera in pucken i maskorna, efter det att HHK-spelarna helt gått bort sig i boxen. Med 38 sekunder kvar av perioden var det HHK:s tur att spela fem mot fyra och de lyckades skapa ett bra power play, men periodsignalen ljöd mitt i deras massiva press och det spelet var som bortblåst när den andra akten började. I stället var det återigen gästerna som fick nätkänning och detta i en massiv HHK press. Samtliga hemmaspelare befann sig i anfallszon då en Jonstorpsspelare fick tag i pucken och levererade den till en djupledsskrinnande Stieve Ericsson. Ericsson var säkerheten själv då han enkelt drog in pucken i maskorna efter att först ha lurat ner André Lundgren i HHK-kassen. Hässleholm fick lite ny luft under vingarna då de lyckades trycka in en 1-2-reducering efter 8.15 genom Johan Larsson. Men bara minuterna senare blev det återigen en tvåmålsledning för gästerna då de – återigen i power play - drog in 1-3. - Jag tycker att det ser ut som att den pucken är över blå linje och det borde blivit en avblåsning i stället för mål, kommenterar Rooth den tveksamma bedömningen vid målet. Den avslutande perioden var den bästa för hemmalaget och det gav snabbt resultat. Redan 3.21 in i perioden fixade Pontus Palmqvist i spel fem mot fyra in 2-3. Det dröjde inte länge till Hässleholm även lyckades kvittera Jonstorps ledning och denna gång agerade Pontus Palmqvist framspelare till Andreas Hadarsson. Men lyckan varade inte länge, matchuret hann bara ticka 39 sekunder innan gästerna återigen hade tagit tag i taktpinnen genom att smälla in 3-4. Mot slutet av matchen var det hemmalaget som fick ett rejält tryck mot gästernas kasse men utan att få till det i avsluten. Några fler mål blev det inte och HHK fick se sig uddamålsbesegrad i en jämn match där ett oavgjort hade speglat matchens händelser bättre. - Vi missar för mycket och med de lägena som vi skapar så borde vi kunnat tryckt in något mål till, avslutar HHK-tränaren Stellan Rooth som ger överbetyg till Pontus Palmqvist i ett övrigt bra kollektiv.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.