Pietilä Holmner bästa svenska efter Pärsonmiss

Sport - Jag var supernervös inför andra åket men jag är nöjd med sjunde, säger \"PH\" till TT.
Sport • Publicerad 25 januari 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
blev bästa svenska med en sjundeplats. Foto: Marco Trovati/AP Photo/Scanpix
blev bästa svenska med en sjundeplats. Foto: Marco Trovati/AP Photo/Scanpix

- Jag var supernervös inför andra åket men jag är nöjd med sjunde, säger "PH" till TT. Inför söndagens storslalom handlade det mest om Anja Pärsons knä som hon skadade i lördagens störtlopp. Men hon ställde upp och gjorde ett riktigt bra första åk där hon kom in på en fjärde plats. - Det är nog ganska bra med henne nu. Hon känner fortfarande smärta men det är bara i vissa lägen, säger hennes pappa Anders Pärson som fick medhåll av landslagets naprapat Pär Magnusson som bekräftade att svullnaden gått ner och att "det ska inte vara några problem att vare sig träna eller tävla under veckan som kommer".

I det andra åket tappade Pärson rejält efter en stor miss ett par portar från mål och hade knappt styrfart när hon tog sig över mållinjen på artonde plats. - Jag såg inte riktigt men man åker över en kant där och då måste man vara kvick, jag tror att Anja var lite sen. Men när man har åkt i 1.20 är man rätt trött också, säger Maria Pietilä Holmner som därmed blev bästa svenska med sin delade sjunde plats. Hon låg sjua redan efter det första åket, ett åk som hon var nöjd med. I det andra hade hon bara sextonde bästa tid men det räckte trots allt till en total sjunde plats. - Jag var supernervös inför det andra åket. Det var väldigt svängigt och jag tyckte inte att jag hade superklippet som gör att det känns fort. Jag försöker verkligen släppa på men det är svårt när det svänger så mycket, säger Pietilä Holmner.

TT: Vad var du nervös för? - Jag har funderat på det själv, men det är så ibland om man tvivlar på sig själv. Man måste försöka få bort det och då är det tur att vi har bra folk uppe vid starten som vet vad de ska göra. I täten var det bara rödvitt. Österrike lade beslag på alla pallplatser, bäst var Kathrin Zettel som vann överlägset, 1,39 sekunder före Michaela Kirchgasser. Elisabeth Görgl ledde stort inför andra åket men gjorde en stor miss i slutet av det andra. Ändå lyckades hon ta sig i mål på en tredje plats.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.