Sex rymde från två förvar

Hässleholm Vid 18-tiden rymde tre personer från förvaret i Ljungaskog i norra Skåne.
Hässleholm • Publicerad 25 januari 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Vid 18-tiden rymde tre personer från förvaret i Ljungaskog i norra Skåne. De tre ska ha kommit över nycklar av personalen och sprang sedan till skogs. Polispatruller sökte i området med hundar. - Spåret slutar vid en asfaltväg, vilket tyder på att de fått hjälp därifrån, säger Erik Jeppson vid Skånepolisen till Helsingborgs Dagblads nätupplaga. Ungefär samtidigt lyckades tre män ta sig ut från ett rum på förvaret i Gävle. - De har på något sätt fått upp fönstret och sedan sprungit därifrån, säger Daniel Mathsson, vakthavande befäl vid polisen i Gävleborg, till TT. I förvar sitter personer som fått avslag på sin asylansökan i väntan på avvisning.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.