Tyringe under strecket

Sport Efter förlusten mot bottenkollegan Limhamn är Tyringe under strecket i tabellen.
Sport • Publicerad 25 januari 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
och Oskar Olsson i kamp med Limhamnsbacken Robin Lindahl. Foto: Stefan Sandström
och Oskar Olsson i kamp med Limhamnsbacken Robin Lindahl. Foto: Stefan Sandström

Efter förlusten mot bottenkollegan Limhamn är Tyringe under strecket i tabellen. Det kan krävas ett lyckat kval för att laget ska få behålla sin division två-status. – Vi lever farligt, konstaterar Tyringetränaren Peter Lenngård. Jo, Tyringe lever farligt. Och det är inte så konstigt när man förlorar två hemmamatcher mot bottengänget Limhamn inom två veckor. Vill Tyringe slippa kval ska Limhamn hemma innebära två poäng. Speciellt om det står 3–0 19 minuter in på andra perioden. Hemmalaget fick en drömstart när gästernas målvakt Simon Svanlund tappade in Jakub Kommas skott redan efter 15 sekunder. Och med ett stabilt försvarsspel som grund skaffade sig Tyringe en 3–0-ledning i mittperioden. Limhamn var väldigt blekt och skapade få riktigt heta chanser mot en stabil Jim Karlsson i Tyringemålet, trots att gästerna fick spela både fem mot fyra och fem mot tre i parti och minut. Men i slutet av andra perioden svängde allt på en halv minut: 3–1, 19.10, genom Markus Neuding i Jim Karlsson högra kryss. 3–2, 19.43, genom Jesper Persson i Jim Karlssons högra kryss. Och så var det match igen. – Två pissbyten av oss och de får luft under vingarna, suckar Peter Lenngård. Tyringe hämtade sig dock efter chockavslutningen i andra och spelade bra första kvarten i slutperioden. Efter 14 minuter var skottstatistiken hela 12–0 – trots att Limhamn fick spela fem mot tre i början av tredje perioden. – Vi är det klart bättre laget i tredje, men gör inte mål, säger Lenngård. I slutminuterna fick Limhamn tryck på Tyringe, som hamnade fel och började ragga puck huvudlöst. Kvitteringen kom efter 17.25 och 13 sekunder efter 3–3-målet blev hemmabacken Anders Stålberg utvisad. Robin Åkerman kunde dunka in segermålet i power play – ett skott som inte såg helt otagbart ut. – Jim har räddat oss ofta så man ska inte klandra honom, säger Lenngård. Tyringetränaren var väldigt dyster efter den tunga förlusten. – Det får fan inte hända. Vi hänger med huvudena, ingen kliver fram, säger han. Du gick runt på mycket folk, tror du nyckelspelarna vill ha mer istid för att komma in i matchen? – Det vill dom kanske. Men vill man ha istid får man leverera också, säger Lenngård. Peter Stenberg fick ett skott på foten och tvingades utgå i tredje perioden.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.