ICA-handlare kastade sig undan flyktbil

Nyheter Inbrottslarmet på ICA Supermarket i Osby gick klockan 3.
Publicerad 26 januari 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
ICA-handlaren Thomas Persson var nära att bli överkörd undan när tjuvarna körde iväg efter inbrottet.
ICA-handlaren Thomas Persson var nära att bli överkörd undan när tjuvarna körde iväg efter inbrottet.

Inbrottslarmet på ICA Supermarket i Osby gick klockan 3.32 på måndagsmorgonen. Thomas Persson bor ovanför butiken och var snabbt på benen. När han kom ned tog han ett par steg ut i gatan för att överblicka vad som hänt. I samma stund rusade de två tjuvarna in i bilen och föraren stampade gasen i botten. – De kom rätt emot mig. Jag fick slänga mig åt sidan, berättar ICA-handlaren. Tjuvarna tog sig in i butiken genom att krossa ena rutan i entrédörren. De hann rafsa åt sig en del tobaksvaror och troligen en del andra saker innan de hals över huvud gav sig iväg. – Det var två killar, cirka 170-180 centimeter långa. Båda var kraftiga men den som väntade utanför butiken var särskilt muskulös, berättar Thomas Persson. Båda tjuvarna hade rånarluvor på sig. – De hade en grå Saab 9-5 Combi och körde i hög fart norrut på Västra Storgatan. Sedan tror jag att de svängde österut, säger Thomas Persson som klarade sig oskadd från den obehagliga upplevelsen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.