Landslagsplats öppen för Forsberg

Sport - Det är en liten springa, sade förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson om chansen att \"Foppa\" säger ja.
Sport • Publicerad 26 januari 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
har en öppen plats i truppen till Euro hockey tour-turneringen i Globen den 5—8 februari. Foto: Scanpix/Arkiv
har en öppen plats i truppen till Euro hockey tour-turneringen i Globen den 5—8 februari. Foto: Scanpix/Arkiv

- Det är en liten springa, sade förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson om chansen att "Foppa" säger ja. Forsberg har tränat med Modo men är fortfarande ett frågetecken efter sin segdragna fotskada. Dock är han sugen på matchträning och ringde själv upp förbundskaptenen på måndagsmorgonen inför truppresentationen. - Han sa att han inte känner sig redo i dag, men vi tar ett nytt snack på fredag. Nu ska han träna stenhårt med Modo tre-fyra dagar så får vi se, sade Gustafsson som inte är optimistisk över utsikterna att få med ishockeylegendaren men som tycker att det skulle betyda mycket för Tre Kronor.

- Alla spelare höjer sig när de spelar i landslaget, men Peter betyder mycket mentalt — i gruppen både under och runt matcherna och han inger respekt hos motståndarna. Men vi ska veta att han inte kommer att gå ut och styra och på egen hand avgöra några matcher. Tre Kronor ställer upp med ett rutinerat landslag i hemmaturneringen. Undantaget är 24-årige Färjestadsmålvakten Jonas Gustavsson, som tidigare spelat tre landskamper — och JVM-stjärnan Victor Hedman. Den 18-årige Modobacken har gjort två landskamper tidigare och landslagsdebuterade i en träningsmatch mot Norge i april 2008. Inför Moskvaturneringen i december tvingades fyra backar — Kenny Jönsson, Marcus Ragnarsson, Dick Tärnström och Lars Jonsson — tacka nej och Sverige släppte in 14 mål på tre matcher. - Tyvärr är det några veckor kvar tills vi ska spela, men just nu är risken liten att någon behöver hoppa av, sade en positiv förbundskapten, som trots nedslående resultat under säsongen (en seger på sex matcher och fem gjorda mål i Euro hockey tour) tror på seger i Globen. Hoppas på fler mål - Vi hoppas kunna vinna för att öka självförtroendet. Det här är vår chans att visa upp landslagshockeyn på svensk mark. TT: Har ni en realistisk chans att vinna med den här truppen med tanke på tidigare resultat? - Det är små detaljer som har givit förlusterna. Ryssarna har varit otroligt duktiga, ändå blev det bara 0—1 mot dem i Karjala cup, och mot Finland och Tjeckien har vi haft bra chanser. - Tyvärr har vi gjort för många individuella misstag och gjort för få mål, jag hoppas att det lossnar nu. Med den här truppen ska vi få ett mycket stabilare spel. Truppen som Gustafsson tagit ut är en möjlig VM-trupp. Christian Berglund på forwardssidan är lite av en joker. Förbundskaptenen har inte sett honom spela i Rapperswil, men har fått bra rapporter och konstaterar att landslaget "behövde få in någon som kan göra mål".

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.