Sport Osby kom till spel med precis tre femmor och hade för dagen lånat in Adam Peter från Olofström.
Sport • Publicerad 26 januari 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Osby kom till spel med precis tre femmor och hade för dagen lånat in Adam Peter från Olofström. Adam hade ett par giftiga avslut men utmärkte sig mest för en 2 plus 10 minuters utvisning för tackling mot huvudet i boxplay i anfallszon. – Vi har inte den energin i laget som vi hade behövt i en sådan här match, sa Stephen Higgins som fick undvara febersjuke Stefan Lööw medan flera av spelarna som matchades på isen kände sig hängiga. – Det är bara att hoppas att inte fler i laget insjuknar till matchen mot Värnamo. Det var gästande Alvesta som tog ett grepp om matchen från start. I spel fem mot fyra kom även lagets ledningsmål genom Ted Olsson. Tack vare spel i fem mot tre som arbetade sig Osby in i matchen. Robert Persson hade ett skott i ribban innan Pontus Nilsson kunde utjämna till 1–1. Pontus tryckte sig in på första stolpen och lyckades forcera pucken i nät. I periodens sista minut kom också 2–1 till Osby. En misslyckad brytning gav Robert Persson öppet läge och precis som Pontus kunde han slå in sitt fjärde mål för säsongen. Den andra perioden dominerades stort av Alvesta som kom i våg efter våg mot Jani Palmroos. Osby fick knappt låna pucken och flera gånger tappades pucken. Utan att hemmaspelarna fick den ur den egna zonen vilket gav långa byten och stort tryck. Det blev dock ett slumpläge som gav 2–2. Pucken fastnade i utrustningen hos en hemmaspelare, ramlade ner framför Johan Carlsson som kunde vispa in 2–2. Pucken studsade även gästernas väg vid 2–3. Hemmalaget kom tillbaks i den tredje perioden men det blev oftast snabba avslut från långt håll. OIK hade svårt att komma in på mål och Alvesta spelade taktiskt rätt perioden igenom. Osby fick dock ett gratisläge till utjämning när Niko Toivonen drog på sig ett matchstraff för spearing efter 10.37. En utvisning blev det dock med 28 sekunder kvar men trots spel utan målvakt fick inte Osby in pucken i mål utan istället var det en rensning från en Alvestaback i sarghörnet som satte punkt på matchen. Alvesta vann rättvist men samtidigt kändes det rätt onödigt att OIK blev utan poäng. I och med matchen mot Alvesta så tackade Robin Rolandsson för sig i Osby för den här gången. Lite ljus i mörkret är att nyförvärvet Mikael Zetterström nu finns på plats och finns förhoppningsvis med i truppen mot Värnamo nästa omgång. Zetterström är center och var bitvis nöjd med det han fick se av OIK. – Första perioden var bra men i den andra blev det lite väl öppet bakåt ibland, sammanfattade Zetterström som har varit utanför Väsbys trupp på slutet men innan dess haft en plats i lagets fjärde kedje. – Jag känner en del av spelarna i laget sedan tiden i Tingsryd och ser också fram mot att börja spela för Osby.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.