Annons

Arbetslöshet för ingenjörer sjönk

Hässleholm Organisationen Sveriges Ingenjörer har tagit fram aktuella siffror i en ny arbetsmarknadsrapport.
Hässleholm • Publicerad 27 januari 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

Organisationen Sveriges Ingenjörer har tagit fram aktuella siffror i en ny arbetsmarknadsrapport. –Även våra medlemmar har givetvis drabbats av varsel under den gångna hösten, men detta har ännu inte gett utslag i antalet ersättningsfall från arbetslöshetskassan, säger Olle Dahlberg på Sveriges Ingenjörer. - Än så länge är det för tidigt att säga hur många som de facto kommer att sägas upp och hur många av dessa som sedan inte hittar nya jobb. Fortfarande uppger flera företag för oss, att de har svårt att få tag i ingenjörer. I december 2008 var andelen medlemmar med ersättning från Akademikernas Erkända Arbetslöshetskassa (AEA) 0,6 procent. Det kan jämföras med 0,7 procent i augusti och med 0,8 procent i december 2007. Så låga nivåer har inte setts tidigare under 2000-talet. Som högst var andelen ersättningsfall uppe på 3,4 procent. Det var i september 2004. Skåne ligger bra till. Där har ännu fler ingenjörer än på andra håll i landet fått jobb på kortast tid. Sveriges Ingenjörer bildades när Civilingenjörsförbundet och Ingenjörsförbundet gick samman år 2000. Det är med sina 120 000 medlemmar det största förbundet inom akademikerorganisationen Saco.

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons