Bergendahls varslar ytterligare 18 anställda

Hässleholm Först 94 varsel i Hässleholm under måndagen och på tisdagen informerades all personal vid lagerterminalen i Tumba om uppsägning, I praktiken gäller det 14 kollektivanställda och fyra tjänstemän.
Hässleholm • Publicerad 27 januari 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Först 94 varsel i Hässleholm under måndagen och på tisdagen informerades all personal vid lagerterminalen i Tumba om uppsägning, I praktiken gäller det 14 kollektivanställda och fyra tjänstemän. – Tyvärr måste vi lägga ett varsel om uppsägning för att säkerställa fortlevnaden, säger presskontakten Michael Lagerwall. Enheten i Tumba är i ännu högre grad knuten till Vi-butikerna än vad Hässleholm är. Senast i mars ska personalen få besked hur framtiden kommer att se ut i Tumba. Enligt Michal Lagerwall tänker företagsledningen arbeta utifrån samma ambition som man har angående Hässleholm, det vill säga att kompensera bortfallet från Vi-butikerna. – Vårt företag bubblar av möjligheter, så nu pågår en febril aktivitet att hitta ersättningsvolymer. Det kan gälla dialog med andra fria handlare, eller kanske lagerverksamhet åt andra bolag inom Bergendahls-koncernen, säger Michael Lagerwall.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.