Ordentligt tapp sedan rekordet

Hässleholm Ett tapp på 38 individer.
Hässleholm • Publicerad 27 januari 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Ett tapp på 38 individer. Nästan hela nedgången kan kopplas till 2009, ty hittills i år under januari har 22 barn fötts i kommunen medan 37 avlidit. Även inflyttningsnettot visar på minussiffror, 22 fler har flyttat ut än in. En förklaring till att fler lämnat kommunen än som flyttat hit kan bero på att unga lämnat Hässleholm för studier på annan ort. Brukligt är att man skriver sig på studieorten, särskilt om studierna är långvariga. Uppgifterna härrör från Skatteverket. I februari offentliggör Statistiska Centralbyrån (SCB) sina siffror, då även invånarantalet för varje enskild församling redovisas.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.