Svensk krona får danskt värde

Nyheter Det har fått ett antal hotellidkare i Köpenhamn och en krögare i Helsingör att ta till ovanliga åtgärder.
Publicerad 27 januari 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Dessa 141 kronor blir värda betydligt mer i Helsingör för närvarande. Krögare och handlare är rädda att förlora de svenska shopparna. Foto: Scanpix
Dessa 141 kronor blir värda betydligt mer i Helsingör för närvarande. Krögare och handlare är rädda att förlora de svenska shopparna. Foto: Scanpix

Det har fått ett antal hotellidkare i Köpenhamn och en krögare i Helsingör att ta till ovanliga åtgärder. På hotellen är nu en svensk krona lika mycket värd som en dansk. Krögaren Jakob Christensen har valt samma väg under februari månad. -Vi vill locka tillbaka svenskarna. Då måste vi tänka kreativt, säger han till Metro, och hoppas att rabatten på nära 30 procent ska få de svenska turisterna tillbaka till bordet. Citychefen i Helsingör säger att den försämrade svenska köpkraften har ställt till det för många näringsidkare. -Det är främst sprithandlare och restaurangägare som har det kärvt. Personal har blivit uppsagd och några affärsmän har tvingats slå igen helt, säger Birgitte Bergman till HD.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.