Både Frigg och 59:an skrällde

Sport För Osby blev det oavgjort borta mot både Karlskrona och Tingsryd.
Sport • Publicerad 28 januari 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

För Osby blev det oavgjort borta mot både Karlskrona och Tingsryd. Efter helgens omgång i södra A är det oerhört jämnt då det endas skiljer två poäng mellan tvåan Karlskrona och femman 59:an. –Vi har utan tvekan hamnat i den svårasta ettan. menar Jerry Persson i BK Frigg som var glad efter 13–7-segern hemma mot Olofström. – Glädjande var framförallt att Håkan Silversand gjorde över 900 poäng för andra veckan i rad. Även Peter Lilja i BK 59:an var mycket nöjd efter deras seger mot västblekingarna. – Killarna svarade för en riktg kämpamatch, berömmer Lilja som dock erkänner hans lag hade lite flyt. – Matchen var betydligt jämnare än vad siffrorna visade. Osby BS vände underläge i de bägge oavgjorda bortamatcherna mot Karlskrona och Tingsryd. I den sistnämnda matchen i Tingsryd låg OBS under med tre banpoäng inför sista serien. Men starkt spel av Johan Nyberg och Daniel Nilsson räddade poängen. I division 2 sydvästra A blev det lätta segrar för de bägge topplagen Frigg F och Hovet. Däremot blev helgen dyster för Turbanen som förlorade mot de Kristianstadslagen Allön och Albatross F. Då Tollarp vann sina två matcher väntar nu en oviss framtid för Hässleholmslaget runt kvalstrecket. Treff från Perstorp har en betydligt lugnare tillvaro i sin division 3-serie. En seger och en förlust i helgen gör att klubben ligger på en stabil andraplats i sydvästra A. I B besegrade farmarlagen från 59:an och Turbanen stadskollegan Rapid i två matcher. Lika många förluster blev det för Hammaren mot Grabbers F och Sösdala. I Sösdala svarade Kerry Kristiansen för en mycket bra slagning med sina 903 poäng. Det ska mycket till om Team Osby och Osby F ska missa kvalet i sydvästra C. Bägge lagen mötte Cefyra vilka de förstnämnda kryssade mot medan de sistnämnda vann med 15–5. I damernas division 1 åkte Perstorpslaget Friska Viljor på årets andra förlust. Trots spel hemma i den egna kulan blev Västervikslaget Båken för svåra. Osbylaget Tuvetjejeerna hade riktig lekstuga hemma mot Nyhem. Segersiffrorna skrevs till hela 19–1 efter bland annat 801 kägelpoäng av Mari Olsson. Ännu värre var Söders Mariette Andersson som slog 940 i 18–2-segern mot Nyhem. Hässle åkte på säsongens andra förlust i trean borta mot Bells i Bjuv. Då Olymp vann sin match betyder det att de och Hässleholmslaget båda toppar på 20 poäng.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.