Dyrare tv när Comhem inför kortavgift

Nyheter Enligt Comhem är det praxis bland operatörerna att ta ut en kortavgift som bland annat ska täcka företagens kostnader för säkerhet, till exempel kryptering.
Publicerad 28 januari 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Enligt Comhem är det praxis bland operatörerna att ta ut en kortavgift som bland annat ska täcka företagens kostnader för säkerhet, till exempel kryptering. Comhem har hittills inte tagit ut någon kortavgift, men från den 1 april får alla kunder med Medium- och Largepaket betala 360 kronor om året. Comhem har i dag 180 000 sådana kunder. Om alla stannar kvar blir den årliga intäktsökningen nästan 65 miljoner kronor. - Vi har så höga kostnader som vi måste få täckning för och vi har valt att införa en kortavgift i stället för att höja månadsavgiften, säger Maria Stråhle, pressansvarig på Comhem. Kunder som har tv-paketet Small slipper kortavgiften.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.