Elever åkte skridskor till Örnsköldsvik

Nyheter Totalt åkte 190 barn 102 mil på skridsko till 1000.
Publicerad 28 januari 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
i vandringspriset Bjure´s Guldskridskor vanns av klass 5b Norra Lyckanskolan. Foto: Privat
i vandringspriset Bjure´s Guldskridskor vanns av klass 5b Norra Lyckanskolan. Foto: Privat

Totalt åkte 190 barn 102 mil på skridsko till 1000. 63 kilometerdiplom, 83 Femkilometersdiplom och 37 Mildiplom delades ut. – Sträckan barnen åkte motsvarar Perstorp-Örnsköldsvik, berättar idrottsläraren Ulf Bjuremar. – Det är helt fantastiskt. Barnen är otroligt duktiga. Eleverna i årskurs fem spelade om den 13:e inteckningen i Bjure"s Guldskridskor. Årets vinnare blev klass 5B Norra Lyckan. Rinkbandymästare i de olika årskurserna blev: År 3: Pojkar.: 3c. Flickor: 3b. År 4: Pojkar: 4a. Flickor: 4a. År5: Pojkar: 5c. Flickor: 5b. –Vinterfriluftsdagen är mycket uppskattad och betyder mycket. Hoppas på en fjortonde årgång, säger Ulf Bjuremar.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.