Hyresläkare i blåsväder

Markaryd Nu visar det sig att det kanske finns värre saker än ekonomin att oroa sig för med hyresläkarna.
Publicerad 28 januari 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

Nu visar det sig att det kanske finns värre saker än ekonomin att oroa sig för med hyresläkarna. Socialstyrelsen har genomfört en undersökning i grannregionen som gav skrämmande resultat. Och det finns inget alls som talar för att det skulle vara annorlunda i Kronoberg eller andra landsting. Slutsatsen är att en stor del av hyrläkarna inom landstingen i Kalmar och Jönköping är olämpliga. Myndigheten är inte nöjd med resultatet och riktar kritik mot att landstingen anlitar hyrläkare inom primärvården – trots att det råder ett generellt förbud. Dessutom slås fast att många av hyrläkarna är olämpliga. Av 26 tillfrågade vårdcentraler svarade 22 att de hade haft en eller flera hyrläkare som var olämpliga i sin yrkesutövning. Socialstyrelsen kräver att vårdgivarna tar ett ökat ansvar för patientsäkerheten.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.