Premiären för ”Plötsligt i Vinslöv 2” skjuts fram

Kultur och Nöje – Vi var nog lite väl optimistiska när vi trodde att den kunde vara klar för visning nu vid årsskiftet.
Publicerad 28 januari 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Jenny Bergman och Malin Skjöld filmar Holger. Foto: Helene Nordgren
Jenny Bergman och Malin Skjöld filmar Holger. Foto: Helene Nordgren

– Vi var nog lite väl optimistiska när vi trodde att den kunde vara klar för visning nu vid årsskiftet. Det är många som ska se på filmen innan den är redo för premiär, säger Malin Skjöld. För närvarande håller hon på att klippa filmen. Och redan i nästa vecka kommer duon ner till Vinslöv för några kompletterande tagningar. Av all film de tagit används till slut knappt 10 procent. – Det finns flera bra scener som vi klipper bort bara för att de inte passar in i filmen. Varje scen ska ju leda framåt. En del har hänt personerna i filmen sedan sist, bland annat har den stora stjärnan Holger flyttat från sitt hus i Vinslöv och bor numera i Sösdala. Några nya personer har kommit till. Norra Skånes reporter Bertil Nilsson till exempel. – Ja han kommer att dyka upp då och då i egenskap av journalist. En ny grej den här gången är det stora medieintresset. Flera av människorna i filmen har ju blivit en slags hjältar, eller stjärnor. Det kommer att finnas med flera journalister som intervjuar. – Sedan kom ju en svensexa för att träffa Holger. Och en skolklass från Lund var och besökte Holger. Men det är inte säkert att det kommer med. Vi får se. Malin Skjöld säger att tvåan inte kommer att bli likadan som ettan. – Men den kommer säkert att vara intressant. Om den sedan är lika bra som ettan är svårt att säga. Nu känns det ganska bra. Man vet aldrig. Premiären kommer att ske i Vinslöv någon gång under våren. Malin Skjöld håller även öppet för att det kan bli en bioversion. – Filmen kan ju visas på många sätt förutom i tv, säger hon.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.