Säker seger för Osby

Sport - Vi har fått in ny energi i laget och den här veckan har vi äntligen haft tillgång till fyra femmor på träningarna igen, sa en mycket nöjd Stephen Higgins.
Sport • Publicerad 28 januari 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

- Vi har fått in ny energi i laget och den här veckan har vi äntligen haft tillgång till fyra femmor på träningarna igen, sa en mycket nöjd Stephen Higgins. Värnamos bästa period var i inledningen av matchen då ett visst tryck etablerades mot Jani Palmroos. Närmast mål var Niklas Ahlqvist som hade ett skott i målställningen bakom Jani. Osby klarade även av att försvara sig i spel fyra mot fem och när OIK fick chansen med en spelare mer på isen small det direkt. Jens Mattsson nöp till direkt från nära håll och målvakten Henrik Strömberg var chanslös. Det blev även 2-0 till Osby i slutet av perioden. Åter i powerplay åter från nära håll men den gången var det Stefan Lööw som var sist på pucken. Den andra perioden blev den spelmässigt sämsta för Osby och långa stunder var den helt utan spel. Pucken flyttades i ett snabbt tempo men det var få idéer i spelet och utvisningarna haglade tätt. Hemmalaget skapade spänning i matchen genom att reducera till 1-2 via en styrning av Stefan Kylbrink. Men Osby återtog initiativet i matchen genom ett nytt mål av Jens Mattsson, Jens tog två egna returer innan han kunde överlista målvakten. Just formationen med anfallarna Jens Mattsson, Robert Persson och Marcus Gunnarsson tillsammans med backarna Christian Eriksson och Johan Eskilsson var Osbys bästa formation för dagen och kom till massor av avslut. Tyvärr fick Robert utgå i den sista perioden med smärtor i nacken efter en smäll i mittzon. Osby kontrollerade matchen på ett bra sätt i den tredje perioden och Robert Persson skickade in 1-4 efter 1.05. Billy Svensson avslutade sedan målskyttet fram till 1-5 genom att förvalta ett friläge i matchens slutsekunder på bästa sätt. Billy kommer närmast från Olofströms J20 och hoppas få värdefull speltid på seniornivå i Osby. I OIK debuterade även Mikael Zetterström och med en veckas träning i benen fanns även Daniel Malm med på en backplats. - De nya spelarna har gett laget energi och det har märkts hela veckan. Både på träning och nu den här matchen, ansåg Higgins som nu blickar framåt med tillförsikt. - Vi har fem matcher kvar och har avgörande i våra egna händer inför avslutningen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.