Studieförbund i nya lokaler

Nyheter Häromveckan gick flyttlasset till det nya kontoret på Södra Portgatan.
Publicerad 28 januari 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Lokalen på Södra Portgatan kan bland annat användas till danskurser. Här är det Joanna Nordqvist
Lokalen på Södra Portgatan kan bland annat användas till danskurser. Här är det Joanna Nordqvist

Häromveckan gick flyttlasset till det nya kontoret på Södra Portgatan. Kerstin Lagerblad och Petra Malmberg som jobbar på Medborgarskolan är mycket nöjda med den nya lokalen. – Den här lokalen kan vi använda till så mycket. Pilates, showdans och barndans kommer vi att hålla här, och sedan kan vi använda den både till kurser och föreläsningar, säger Kerstin Lagerblad. – Redan på söndag kommer vi att hålla en kurs här, tillägger Petra Malmberg. Intresset för dans är mycket stort, och studieförbundet har en rad olika danskurser. – Vi använder oss av Kulturhuset nästan varje kväll, och spegelsalen i Sporthallen under helgerna. Men det räcker inte, så vår nya danslokal kommer väl till pass, säger Kerstin. Kerstin började arbeta på Medborgarskolan för 24 år sedan. – Jag började hemma i liten skala, och sedan har det vuxit från år till år. När jag började höll studieförbundet tre kurser i byn. Under 2008 arrangerade vi totalt 283 studiecirklar eller kulturarrangemang runt om i kommunen. Totalt är det tusentals människor som på något sätt är engagerade i vår verksamhet, berättar Kerstin Lagerblad. Danskurserna är populära, inte minst bland ungdomar, men Medborgarskolan har också många kurser och arrangemang som vänder sig till seniorer, som Mervetarnas kulturprogram, Res och lär samt Data för seniorer. Språk är ett stort studieområde, men i kursprogrammet finns också kurser kring exempelvis kropp och själ, smide, matlagning och alphakurser om kristen tro. I måndags hade studieförbundet öppet hus i de nya lokalerna. Ett 30-tal besökare dök upp. Förutom lokaler och studiematerial kunde de titta på en smidesutställning av Jan Mattsson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.