Suihkonen blir lärling i Tyringe

Sport Därför ska Ted Suihkonen gå bredvid i Tyringe SoS under den närmaste månaden.
Sport • Publicerad 28 januari 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Nu ska han hjälpa till i Tyringes organisation utanför isen. Foto: Patric Berg
Nu ska han hjälpa till i Tyringes organisation utanför isen. Foto: Patric Berg

Därför ska Ted Suihkonen gå bredvid i Tyringe SoS under den närmaste månaden. Han ska framförallt dyka upp på juniorlagens träningar och matcher. Men han lär synas även i a-lagets verksamhet i viss mån. Vad är Suihkonen då påtänkt som? – Vi måste bredda ledarsidan i klubben och stärka hela juniorsidan. Då måste det finnas någon som håller i allt det här, och därför vill vi känna oss för om Ted kan vara rätt man för den här uppgiften, säger Peter Lenngård. Ted Suihkonen, som spelat hockey i Alaska och har finländskt påbrå, dök upp i Hässleholm hösten 2003. Då var han en starkt bidragande spelare till att HHK tog steget upp i tvåan. Han gjorde 55 poäng på 25 matcher, men försvann hem till Staterna igen. I höstas gjorde han comeback i sydsvensk hockey, i Kallinge/Ronneby. Fast kontraktet sades upp, och den senaste månaden har han haft tränaruppgifter i Blekingeklubben. Nu har han för avsikt att slå ned sina bopålar i Hässleholm, och därmed hoppas han alltså på arbetsuppgifter i Tyringe SoS. Men först måste han alltså gå bredvid. – Sedan får klubbledningen sätta sig ned och utvärdera om han är den rätte, säger Peter Lenngård. Tyringe har under några säsonger saknat ett J20-lag. Men till hösten ska det startas upp igen är den fromma förhoppningen. – Det är den rätta vägen att gå, vi måste ha en stark ungdomsverksamhet. Då blir det också lättare att slussa in spelare i a-laget, steget blir inte för stort om man har spelat J20-hockey, menar Lenngård.

Ola AxelssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.