Glimma föll i streckmatch

Sport - Tyvärr så var vi inte uppe på tårna.
Sport • Publicerad 29 januari 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: Patric Berg
Foto: Patric Berg

- Tyvärr så var vi inte uppe på tårna. Viljan fanns men vi lyckades inte få ut den i spelet. Vi hade ett par killar som var övertända och hamnade fel. Åstorp kom däremot helrätt in i det, säger Glimmas tränare Magnus Nilsson. Ändå tog hemmalaget ledningen genom Oscar Brandting. Men det var en chimär. För det var Åstorp som höll i taktpinnen och som både kvitterade och tog ledningen innan den första perioden var till ända. Jonas Mathisen reducerade för hemmalaget. I den andra perioden drog gästerna ifrån ytterligare. – Vi gjorde ett individuellt misstag –och så var det 2–5, suckar Magnus Nilsson. Glimmas målvakt Alexander Betsikokos storspelade. Han kunde möjligtvis ha räddat något av målen men briljerade å andra sidan med flera idioträddningar. Skotten slutade 49–50 och speglade matchen väl. – Det var händelserikt. Men våra 49 skott var inte lika heta som deras 50. Är det kört nu? – Nej, vi har inte gett upp. Vi har två matcher kvar, mot Trelleborg och Diö, som vi ska försöka vinna. Som det ser ut nu kan ju alla slå alla. Och så länge vi har en teoretisk chans så ska vi försöka ta den. Men det hade förstås varit gynnsammare om vi hade slagit Åstorp säger Glimmatränaren. Även om Glimma skulle missa play off-platsen är Magnus Nilsson mäkta stolt över vad hans unga lag har presterat den här säsongen. – Vi är på rätt väg. Så här många segrar har inte Glimma tagit på tre år. Vi ska avsluta snyggt så att vi kan ta med oss det in i nästa säsong. Får vi en play off-plats är det bonus.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.