”Kunskap i fokus” är parollen

Hässleholm – Målet är att vi ska vända trenden, förklarar förvaltningschefen Lars Johansson.
Hässleholm • Publicerad 29 januari 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

– Målet är att vi ska vända trenden, förklarar förvaltningschefen Lars Johansson. Projektet omfattar all personal men även elever och föräldrar. Arbetet går till så att alla medarbetare gör en analys om varför situationen ser ut som det gör. Det ska också tas fram handlingsplaner för hur trenden ska vändas, kunskaperna öka och betygen blir bättre. – Även föräldrarna ska vara med i en dialog och man kan ska kunna följa projektets utveckling på internet, förklarar Lars Johansson. Den siste april är det meningen att en samlad strategi ska presenteras. – Om barnen inte når det resultat de förväntas nå, måste vi fråga oss om vi gjort vårt bästa för att hjälpa dem nå målen. Nämnden och förvaltningen är eniga om att kunskapsmålen har högsta prioritet, säger Lena Olsson (c), ordförande i barn-och utbildningsnämnden, om arbetet.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.