Lynyrd Skynyrdmedlem avliden

Personligt Billy Powell, keyboardist i det amerikanska rockbandet Lynyrd Skynyrd avled i sitt hem i Florida.
Personligt • Publicerad 29 januari 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Lynyrd Skynyrd har avlidit
Lynyrd Skynyrd har avlidit

Billy Powell, keyboardist i det amerikanska rockbandet Lynyrd Skynyrd avled i sitt hem i Florida. Han blev 56 år och dödsorsaken tros vara hjärtproblem, skriver Billboard. Powell spelade på Lynyrd Skynyrd-klassiker som Sweet home Alabama och Freebird. 1977 råkade Lynyrd Skynyrd ut för en tragisk flygolycka som dödade alla originalmedlemmar i bandet utom keyboardisten Powell och gitarristen Gary Rossington. 1987 formades ett nytt Lynyrd Skynyrd med Billy Powell och Gary Rossington som två av medlemmarna. Enligt bandets manager är de närmast kommande spelningarna inställda, skriver Billboard.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.