Viktig vändning av Djurgården

Sport Det stod mycket på spel när Rögle tog emot Djurgården i Lindab Arena.
Sport • Publicerad 29 januari 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Foto: Andreas Hillergren/Scanpix
Foto: Andreas Hillergren/Scanpix

Det stod mycket på spel när Rögle tog emot Djurgården i Lindab Arena. Hemmalaget som rasat i tabellen var närmast piskat att vinna för att haka på lagen som jagar en slutspelsplats. Men formtoppade Djurgården ville annat. Stockholmarna, som kom med fem vinster på de sex senaste matcherna, gick segrande ur en svängig match. – Som det ser ut nu så krigar vi om samma platser där nere så det var en viktig seger, säger Djurgårdens Kristofer Ottosson. ´ Och det var framför allt Fredrik Bremberg och Kristofer Ottosson som visade vägen. Den rutinerade duon vände på egen hand underläge 0–1 till 2–1 för Djurgården. Två gånger om hittade Bremberg anfallskollegan Ottosson som var iskall i avsluten. – Det är klart att vi har lite erfarenhet att bidra med. I dag var vi effektiva men annars var det inte så jättebra, säger Ottosson. Rögle visade dock styrka då 1–2 blev 3–2 inom loppet av en minut i sista perioden. Då kändes det som att skåningarna skulle ta hem tre oerhört viktiga poäng. – Vi pratar om att våga och gå för nästa mål, men tyvärr blir vi lite ängsliga i de här lägena, säger Rögles tränare Peter Johansson. I stället för ett ryck kvitterade Djurgården genom 18-årige Marcus Krüger som ursnyggt sprätte upp 3–3. Och i förlängningen kom nästa dråpslag för Rögle. Tvåmålsskytten Andrée Persson visades ut. Något som gästerna utnyttjade. Lite oväntat var det backen Marcus Ragnarsson som satte 4–3. – Han var kall där och väntade ut målvakten, en mer orutinerad spelare hade nog skjutit tidigare, säger Djurgårdens tränare Tomas Montén. Lika nöjd var förstås inte Rögles Peter Johansson som känner att slutspelet blir allt svårare att nå. – Det känns surt att förlora, jag tycker vi var värda mer, säger han. I Rögle debuterade blixtvärvningen Pavel Rosa. Men tjecken har mycket att bevisa. Han stod visserligen för några snygga framspelningar, men det syntes att 31-åringen inte spelat någon match sedan den 8 januari. Uppehållet lär göra forwarden gott. Några nytillskott från krisklubben Malmö verkar dock inte vara aktuella. – Nej, vi har de spelare vi har och jobbar med dem, säger Peter Johansson.

Fredrik Thunberg
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.