Avtal snart i hamn i Knislinge

Nyheter Det rör sig om allt möjligt; från sådant som ruttnat till torra varor.
Publicerad 30 januari 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

Det rör sig om allt möjligt; från sådant som ruttnat till torra varor. Att få ut tonvis med varor har tagit oväntat lång tid, men nu är det gjort. Detta bäddar nu för en positiv lösning för grannen Konsum, inom kort. Hela tiden har Konsum velat köpa fastigheten med Tempos gamla lokaler. Men ägaren, Aberdeen Properties i Stockholm, har hittills inte velat sälja. –Vi är nu allt närmare en lösning, säger Staffan Lindmark på Aberdeen Properties. Nu jobbar vi hårt på detta. Det ska bli en bra lösning. I dag är Konsums lokalyta i den nuvarande affärsfastigheten 570 kvadratmeter. Dessa lokaler är för små för dex expanderande rörelsen. Ett övertagande av den tidigare Tempobutiken skulle i princip fördubbla Konsums yta. Lars-Inge Persson på butiksavdelningen på Kristianstad Blekinge Konsumentförening har nyligen sagt, att "någonting är på gång" i den här frågan. Inom kort torde affären stå klar, enligt vad Norra Skåne erfar.

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.