Handelsbanken varnades inte om rånet

Hässleholm – Först efter en halvtimme fick vi veta, säger hon.
Hässleholm • Publicerad 30 januari 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

– Först efter en halvtimme fick vi veta, säger hon. Men inte genom polisen utan genom en medarbetares fru som hade hört om rånet på stan. Handelsbanken ligger precis som SEB på Första Avenyen och det är bara en kort promenad mellan bankkontoren. Till skillnad från SEB har Handelsbanken helt öppna dörrar. – Den kan bli så att vi också börjar hålla dörrarna låsta, säger Catharina Munkberg. Bankerna sinsemellan har ingen telefonkedja, för att snabbt underrätta varandra om rånare är i farten. – Men det är kanske dags att vi börjar prata oss samman, säger Catharina Munkberg också.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.