The Horrors och Ternheim till Siesta!

Kultur och Nöje Då blev de utkonkurrerade av självaste Alice Cooper.
Publicerad 30 januari 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
The Horrors spelar på Siestafestivalen i sommar. Foto: Scanpix
The Horrors spelar på Siestafestivalen i sommar. Foto: Scanpix

Då blev de utkonkurrerade av självaste Alice Cooper. På Siesta! kommer de att vara ett av de största banden. Speciellt kända är de för sina vilda live-framträdanden. En annan internationell bokning är amerikanska alternativmetalbandet Alesana från Raleigh, North Carolina. Emo, screamo, post-hard core och hard core är ettiketter som brukar klistras på dem. I slutet av förra året åkte de på USA-turné tillsammans med Escape The Fate, A Skylit Drive och Silverstein. Under 2009 åker de inte bara till Sverige och Siestafestivalen, de ingår även i paketet Soundwave tillsammans med Nine Inch Nails, Alice in Chains och The Bloodhound Gang som ska turnera i Australien. Resten av bokningarna är mer eller mindre kända svenska akter. Elvamannabandet Hoffmaestro & Chraa från Stockholm var enligt några förra sommarens mest hypade live-band. När de spelade på Peace & Love förra året hittade 6000 personer till scenen. När de spelade på Öland något tidigare rasade scenen. Anna Ternheim är idag en av Sveriges mest spelade och prisade singer/songwriters. Joel Alme slog igenom med dunder och brak med sin debutplatta förra året – åtminstone hos kritikerna som flera stycken hade med den bland förra årets bästa. Egentligen skulle han varit på plats på Siesta! redan förra året. Då som basist i Hästpojken, men fick stanna hemma. Lazee är första bokade hiphop-akten. Han kommer ursprungligen från Malmö men har tillbringat mycket tid i London. Mixtapen It is what it is med New York-discjockeyn Kay Slay som värd släpptes 2006, men fick inget större genomslag i Sverige. Det fick däremot förra årets debutalbum ”Setting standars”. Hyllat och nominerat till max. ”Love is my drug” är det nog inte många som missat, en av årets största svenska hits. Senast kunde man se John ME, aka Mattias Edlund, framföra den tillsammans med Amanda Jensen på P3-Guldgalan. Mattias Edlund var tidigare sångare i Motorhomes. På P3-Guldgalan kunde man även se och höra Adiam Dymott, ett stjärnskott som många tror får sitt stora genombrott under 2009. Bakom Dundertåget döljer sig bl a Strängaren från Hellacopters. – Han har helt enkelt översatt Thunder Express till svenska. Det handlar om en slags rock'n'roll progg, säger Micke Fredholm. Sedan kommer Navid Modiri & Gudarna tillbaka. De var kanon när de var här sist. Övriga bandsläpp är The Spitts som spelade på både Hultsfred och Arvikafestivalen innan de släppte sitt hyllade debutalbum. Skitig rock'n'roll är etiketten. Fatboys senaste album ”In my bones” blev en stor framgång hos både kritiker och publik. De blev även nominerade till en grammis för bästa grupp. Två punkband släpps också ; Tysta Mari från Stockholm Division Of Laura Lee från Vänersborg. Sist men inte minst erbjuder Siestafestivalen turnépaket ”Handen på hjärtat” som förutom redan släppta The (International Noise Conspiracy innehåller Franke, Deportees, Jonathan Johansson och Gustaf Spetz.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.