Tung förlust för HIF-tjejerna

Hässleholm HIF gjorde en riktigt bra match, HIF radade upp chanser, HIF hade segern inom räckhåll – men HIF förlorade.
Hässleholm • Publicerad 30 januari 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

HIF gjorde en riktigt bra match, HIF radade upp chanser, HIF hade segern inom räckhåll – men HIF förlorade. Så vi förstår att Björn Larsson kände sig lurad på konfekten. Hemmalaget kom till spela utan sina tre bästa poängplockare så här långt; Emma Roshagen och Hanna Engqvist saknades och Marika Bengtsson har gått till Olofström. Ändå var det HIF som tog tag i matchen och efter en period ledde hemmatjejerna med 2–1. Landskrona kom tillbaka och det var helt jämnt, 3–3, inför sista akten. – Det var en bra match, riktigt bra spel av båda lagen. Vi skapara hur mycket som helst, men Landskrona har en nästan sagolik målvakt, säger Larsson. Gästerna tog ledningen i sista perioden, men HIF kvitterade och hade minst en poäng som i en liten ask. Då skickade gästerna iväg en studsboll mot HIF-målet – och så var det 4–5. Med mindre än en halv minut kvar att spela. – I dag har vi otur, sett till antalet chanser är vi närmast segern, säger Björn Larsson. – Men vi får hoppas det där jämnar ut sig, det brukar det ju göra. Effektiviteten lämnade en hel del i övrigt att önska, men spelmässigt kunde HIF-tränaren inte klaga på något: – Hela laget gör en riktigt bra match, synd att vi inte får vinna. Ett extra plus till Amanda Lööf i hemmalaget.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.