Hässleholm De fyra blev anhållna redan i tisdags av kammaråklagare, Jonas Arvidsson, vid ekobrottsmyndigheten i Göteborg.
Hässleholm • Publicerad 31 januari 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

De fyra blev anhållna redan i tisdags av kammaråklagare, Jonas Arvidsson, vid ekobrottsmyndigheten i Göteborg. Männen häktades på fredagen medan kvinnan, också hon från Tyringe, släpptes efter häktningsförhandlingen. Arvidsson berättar att alla fyra är misstänkta för grov oredlighet mot borgenär – ett brott som kan ge som lägst sex månader och högst sex års fängelse. Mannen från Tyringe har näringsförbud. Den 51-åriga kvinnan finns registrerad som styrelseledamot i 23 aktiebolag. 20 av bolagen registrerades i höstas och de flesta har sin adress på Sanatorievägen i Tyringe och resten i Örkelljunga. Bara två av de 23 bolagen har någon verksamhet. Enligt företagens bolagsordning rör verksamheten i bolagen sig från förmedling och uthyrning av personal till försäljning av båtar och konsultverksamhet. Ett av kvinnans bolag, AAA Rating Capital AB i Tyringe, som registrerades den 17 juli 2008 har redan blivit en följetong i halländska tidningar. Företaget har, enligt Laholms Tidning, deltagit i försäljningen av vårdföretaget Solängen i Ängelholm. Ledningen i AAA Rating, där även den 60-årige mannen ingår, ska ha förmedlat affären mellan Solängens ägare och en 63-årig kvinna bosatt i Polen. Bolagsverket godkände, enligt Laholms Tidning, inte den nya bolagsstyrelsen – med den polska kvinnan som ledamot och en 22-årig man från Dalby som styrelsesuppleant. Orsaken var att det pass som skulle styrka den polska kvinnans identitet gick ut redan år 2004 och dessutom såg hennes namnteckning olika ut på olika ställen i köpehandlingarna. Och nu i fredagens Norra Skåne annonserade AAA Rating Capital AB i Tyringe att företaget från och med den 22 januari är ny ägare till Tyrs Radio-TV i Tyringe.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.