Nytt system och nya regler fördröjer utbetalningarna

Hässleholm Det är några av förklaringarna till varför utbetalningen av pengar till Andreas dröjer.
Hässleholm • Publicerad 13 februari 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Det är några av förklaringarna till varför utbetalningen av pengar till Andreas dröjer. Det säger Anita Lundberg som är kassaföreståndare för Kommunalarbetareförbundet. Hon bekräftar att förseningar i utbetalningar finns, men att Kommunals a-kass bara är "något efter" vad gäller ärendehanteringen. –Vår prioritet är att få ut pengarna till våra arbetslösa så fort det bara går, kommenterar hon. Anita Lundberg förklarar att det nya systemet för hantering av ärenden har satt press på personalen som måste lära om på nytt. Dessutom menar hon att det är komplicerat att ta beslut i ett nytt ärende. Enligt henne gör nya regler att uppemot 80 procent av alla nyprövningar av ärenden kräver kompletteringar ifrån den arbetslöse. Vilket också kan innebära en fördröjning av utbetalningarna. Norra Skåne har inte lyckats få någon kommentar från ansvarig vid Kommunals a-kassa i Skåne.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.