Helgjuten insats av Andreas Nordh

Osby I S14-klassen slog Osbysimmaren till med två kanonlopp och simmade in på en tredjeplats på 200 meter fritt och 100 meter rygg.
Osby • Publicerad 17 februari 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

I S14-klassen slog Osbysimmaren till med två kanonlopp och simmade in på en tredjeplats på 200 meter fritt och 100 meter rygg. I den öppna klassen knep han en fjärdeplats på 50 fritt och ett silver i lagkappen på 4x50 meter medley (med Fifh Malmös lag). Klubbkompisen Jesper Bengtsson var också i elden i helgen. I K1-klassen tog han ett brons på 25 meter bröst och kom femma på 25 meter rygg. Simtävlingen, som avgjordes i Lindängsbadets 25-metersbassäng, lockade som vanligt till sig simmare från när och fjärran. Tävlingens stora affischnamn Anders Olsson kom dock inte till start. Paralympics-guldmedaljören dras med en axelskada och är inte redo för comeback än. Annars har den urstarke värmlänningen trivts utmärkt i Malmö och slagit världsrekord där varje år sedan 2003.

Jonas WiderbergSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.