Polisen har tagit upp nedlagd hotanmälan

Hässleholm Anmälan lades ner samma dag som den kom in, den 11 februari, och togs inte upp igen trots att flera nya allvarliga mordhot anmäldes de följande dagarna liksom nya uppgifter om vilka gärningsmännen kunde vara.
Hässleholm • Publicerad 24 februari 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Mats Wilhelmsson
Foto: Mats Wilhelmsson

Anmälan lades ner samma dag som den kom in, den 11 februari, och togs inte upp igen trots att flera nya allvarliga mordhot anmäldes de följande dagarna liksom nya uppgifter om vilka gärningsmännen kunde vara. I helgen kom ytterligare anmälningar in. Lars Andersson, chef för kriminaljouren i Hässleholm, har nu beslutat att ta upp den första anmälan igen. – Det finns vissa namn som vi ska kolla men ingen är hörd än, säger Lars Andersson. Även en 16-årig pojke som varit mobbad i Bjärnums skola har polisanmält att han utsatts för hot via sms. Utredaren Lars-Erik Persson försäkrar att polisen jobbar med ärendena och tar dem på allvar, vilket också visas av att åklagaren Pernilla Tallinger nu trätt in som förundersökningsledare. – Jag förstår om de drabbade känner sig utsatta. Och vi kan ha misstankar men vi måste ha bevis också, säger Lars-Erik Persson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.