Böter för 34-åring som körde in i husvägg

Hässleholm Mannen kom natten till juldagen körande i hög fart på Kristianstadsgatan i Osby när han plötsligt fick sladd på bilen.
Hässleholm • Publicerad 1 april 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Mannen kom natten till juldagen körande i hög fart på Kristianstadsgatan i Osby när han plötsligt fick sladd på bilen. Ett vittne berättade i tingsrätten att hon hörde ett kraftigt motorljud, följt av en tvär inbromsning och en våldsam smäll. När hon gick ut på balkongen såg hon att en bil mejat ner en vägskylt och fortsatt rakt in i grannens husvägg. 34-åringen medger att han efter olyckan "i chocktillstånd" smet från platsen, men nekar till att ha kört vårdslöst. – Det hade frusit på och var halt. Jag höll ungefär 50 kilometer i timmen och skulle bromsa ner för en vägbula när jag fick sladd, säger han. Tingsrätten menar dock att 34-åringen i väsentlig mån brustit i omsorg och varsamhet genom att hålla en alltför hög hastighet med hänsyn till rådande väglag och dömer mannen till 9 000 kronor i böter.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.