Grannfejd fortsätter rasa vid Tydingesjön

Nyheter Länsstyrelsen beslutade för några veckor sedan att avskriva ärendet eftersom ett uppföljande besök i november månad visat att marken mellan fastigheten och vattnet ansågs tillgänglig för allmänheten.
Publicerad 1 april 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
allemansrätt vid Tydingesjöns södra strandremsa. Ango Pedersen som kämpat för allmänhetens rätt till området fick rätt i länsstyrelsen
allemansrätt vid Tydingesjöns södra strandremsa. Ango Pedersen som kämpat för allmänhetens rätt till området fick rätt i länsstyrelsen

Länsstyrelsen beslutade för några veckor sedan att avskriva ärendet eftersom ett uppföljande besök i november månad visat att marken mellan fastigheten och vattnet ansågs tillgänglig för allmänheten.Men grannen Ango Pedersen håller inte med. Han konstaterar att fastighetsägarnas stenbord står kvar, likaså bersåerna och grillen. – Det har i princip inte blivit någon ändring alls, rasar Ango som nu vänt sig till myndigheten än en gång. Bråket i Tydinge började redan för ett och ett halvt år sedan när ett par nyinflyttade villaägare satte upp ett staket utanför sin tomt, röjde bland växtligheten där och planterade buskar. Plötsligt såg det ut som om strövområdet där många campare, boende och badande rört sig inte längre var tillgängligt för allmänheten. Allt detta fick länsstyrelsen att göra ett uppmärksammat tillsynsbesök på platsen. Och naturvårdshandläggaren Anders Johansson var bestämd i sin åsikt: – Helt klart ett brott mot skyddet. Platsen känns som en tomt, bedömde han och slog fast att staketet kunde få vara kvar, men resten skulle bort. Enligt länsstyrelsen är området nu okej, vilket Ango Pedersen alltså inte håller med om. – Den här striden tar inte slut förrän området blir som förr i tiden, säger han. Fastighetsägarna har tidigare förklarat att allmänheten är i sin fulla rätt att använda området och menat att hela diskussionen är vansinnig.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.