Lutherhjälpen igång med dörrknackning

Hässleholm – För närvarande har vi ett 30-tal kvartersombud.
Hässleholm • Publicerad 1 april 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
lämnade på onsdagskvällen ut insamlingsbössor till kvartersombud och konfirmander för att samla in pengar till Lutherhjälpen. Foto: Mats Wilhelmsson
lämnade på onsdagskvällen ut insamlingsbössor till kvartersombud och konfirmander för att samla in pengar till Lutherhjälpen. Foto: Mats Wilhelmsson

– För närvarande har vi ett 30-tal kvartersombud. Det är liten minskning från tidigare och därför tar vi också hjälp av konfirmanderna, konstaterade bössgeneralen Bo Wendt. – Dom knackar dörr och hoppas på folks välvilja att skänka en slant. Årets tema är "Vatten för livet". Vatten är ju ett stort bekymmer i massor av länder och det är väldigt viktigt att vi i den rika världen hjälper till att fixa detta, menade Bo Wendt. Insamlingen pågår egentligen under hela fastan fram till påsk med kulmen är nu på söndag, Palmsöndagen. – Sammantaget med andra aktiviteter som t ex prästernas prästostförsäljning i de större varuhusen brukar man få in runt 100 000 kronor. Lutherhjälpen startade på 60-talet och är alltså en mycket gammal tradition. – Numera heter det egentligen Svenska kyrkans internationella arbete men Lutherhjälpen är så inarbetat så vi använder fortfarande detta namn, säger Bo Wendt.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.